Boršč z kotlíku a la Ultramarin

Po náročném pracovním dni mívám hlad a chuť. Hlad po jídle a chuť na dobrý drink. Nedaleko exponované tramvajové spojky, v ulici protkané kvalitními podniky, lze natrefit  na gril a music bar Ultramarin.

Borsc

U předkrmu neváhám a dávám si  boršč. Gorki boršč z červené řepy a zelí. Tuto polévku jsem  nikde jinde neobjevila, takže na ni chodím právě sem. A myslím, že nejsem jediná. Při mé poslední návštěvě v Ultramarinu si na boršči pochutnával i majitel jednoho z českých top tří eshopů. Boršč je servírován v kotlíku, který používala ještě moje babička. Pokrm je vydatný a lze ho považovat i za hlavní chod.

Ham

Měla jsem však v Ultramarinu velký hlad a pokračovala v kozumaci. Mám ráda kachny a dlouho už jsem kachnu neměla. Vybírám kachní prsíčka dekorovaná skořicovou hruškou, grilovaným rajčátkem se šťouchanými bramborami. Výběr se povedl. Kachnička krásně propečená, skořicová hruška dodá libovou chuť svou násládlostí. Grilované rajčátko a brambory rovněž lahodné. Porce větší, na dezert již kapacita žaludku nezbyla.

Kul

V tmavším prostředí Ultramarinu přistál na stole ještě kousek prasátka, přesněji vepřová panenka. Na talířku jsem po pěti minutách už žádného vepře nenašla. Zmizel. Přesněji, byl sněden. 

A co ty dvě prvotní chutě? Hlad už nebyl, protože žaludek pěl blahem. A chuť? Stačí sejít do spodní barové části. Koktejly tu míchat umí a já se vzpomínkou na kubánské pláže začínám usrkávat piňa coladu…

 

Grill Bar & Music Club Ultramarin, Ostrovní 32, Praha 1, www.ultramarin.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář