Kus masa U bílé krávy

To jsme se tak jednou na Snobské poradě zasnily nad velkým kusem hovězího. Chuť na maso byla obrovská, až jsem z toho v duchu počítala kravičky před spaním. O pár dní později jsme se vydali do Bílé krávy. Restaurace se specializuje na steaky ze speciálně uzrálého kravího masa plemene Charolais. Tato milá bílá kravička je rovněž všudypřítomnou výzdobou podniku.

Img_2427

Voilá… Faux filet aneb nízký roštěnec jsem vybrala pro utěšení své kraví chutě. Chutňoučké masíčko jsem doplnila krémovou hříbkovou omáčkou. Moc dobrá kravička to byla. Uvažovala jsem, že si dám okamžité repete, ale pak jsem usoudila, že těch 250g stačilo.

Img_2512

Na sousedním talíři se vyjímala luxusní hovězí líčka se smržovou omáčkou a bramborovou kaší. Pan kuchař si s jídlem hodně vyhrál, protože tato líčka byla exkluzivní. Talíř s líčky putoval kolem stolu dokola a původní majitelce se vrátil téměř prázdný.

Img_2514

Toho večera jsme ochutnali hodně. Nicméně velmi povedeným kouskem byly také šneci po starofrancouzsku. K dispozici jsou v rubrice předkrmů, ale bez nadsázky je lze považovat za hlavní chod.

Shrnuto a podtrženo jídla mají U bílé krávy výborná, s láskou připravená. Obsluha má však co dohánět. V podniku s tak chutným jídlem a útulným prostředím očekávám milou, vstřícnou a chápající obsluhu, které se nám zde bohužel nedostalo. Věřím, že se servis zlepší, a až příště půjdeme na kus krávy, bude vše dokonalé.

 

U bílé krávy, Rubešova 10, Praha 2 Vinohrady, www.bilakrava.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář