Pohlreichovic kachna v Cafe Imperial

Lednový podvečer, venku sychravo a svátek slaví Zdeněk. Ideální čas poctít snobskou návštěvou Zdeňka Pohlreicha v Café Imperial. Berou nás i bez rezervace, což mě těší.

Decentní a profesionální personál se klaní už od hlavních dveří. Jídelák je delší dobu stejný. Tak víme, do čeho jdeme.

Kulajda

Vybíráme kulajdu a vývar jako starter. Kulajda je hustá a poctivá. Chuťí jemná a lahodná. Až to člověku připomene koprovou omáčku. Kuřecí vývar vizuálně nepotěší, ale skrývá celé kuřecí stehýnko. Tak si říkám, zda bude ještě v žaludku kapacita na hlavní chod. Jsem poněkud sytá po konzumaci polévek…

Kur

… polévky nepolévky, místo v žaludku se našlo. Objednala jsem si totiž confit z kachny s červeným zelím a bramborovým knedlíkem. Luxus. Nejlepší zelí, kachna i knedlík. Vše hraje harmonií chuti a lahodí pohárkům lidského jazyka. Nejlepší kachna, kterou jsem kdy jedla. Dávám za ní Imperiálu velké plus.

Kachn

Na protější straně stolu mě tentokrát doprovodil snob (bohužel ne .cz) a zvolil telecí líčka s domácí bramborovou kaší. Samozřejmě jsem drze rýpla i do cizího talíře. Kaše na jedničku jemná a lahodná. Líčka se rozplývala na jazyku, byla krásně propečena a dochucena.

Licka

Prostor v žaludku pro ochutnání některého z dezertů nezbyl. Není však všem dnům konec. Do Imperiálu se určitě vrátím. Přestože mnou vybrané jídlo nebylo vizuálně orgasmické, chutí to byla naprostá gastronomická první třída.

Cafe Imperial, Na Poříčí 15, Praha 1, www.cafeimperial.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář