Vejce k snídani v Cafe Amandine

Cafe Amandine mě při první návštěvě nadchlo tak, že se často vracím. Vše od interiéru až po kelímky na coffee to go je sladěno v příjemném francouzském duchu začátku minulého století. Atmosféra úchvatná, hraje stará francouzská hudba. Móda, šarm, elegance a výborné jídlo. Chodím sem vesměs v dopoledních hodinách na snídani. Přestože vejce nejsou tou pravou francouzskou snídaní, umí je tu perfektně na několik způsobů.

Img_2100

Chceš vejce? Dostaneš super vejce. Ujíždím si na míchaných na cibulce. Místní kuchař vždy míchanici specificky dochutí a udělá z obyčejných vajec výjimečnou chuťovku.

Img_2104

Vaječná alternativa číslo dvě. K fotogenickým vajíčkům  přidávám košík pečiva. Mix světlých a semínkových bagetek. K tomu máslo pro snadnější vstup všech pokrmů do krku.

Img_2098

K snídani samozřejmě velké kafééé. Dnes volím cafe late. Když spěcháte, dají vám kafe do kelímku. Není to jen tak obyčejný kelímek. Je to růžový kelímek. A každá správná snobka s růžovým kelímkem v ruce je ještě snobštější.

Img_2106

Vše, co jsem v Amandine ochutnala, mělo francouzský šmrnc a ladnou chuť.

Hm, ranní hlad je tu a já běžím do Amandine…

Cafe Amandine, Na Moráni 17, Praha 2, www.cafeamandine.cz

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář