Pasta Krusta

Miluju těstoviny a to tak, že kdyby babča vždy tak nevyváděla, tak bych si je dávala i k nedělní slavnostní svíčkové u ní na vsi. Proto jsem byla přímo nadšená, když jsem se jednoho dne zatoulala do Vodičkovy ulice, kde jsem natrefila na Pasta Krusta – malou útulnou restauraci, kde nám milovníkům pasty, nejen té zubní, uvaří fantastické čerstvé těstoviny. 

Carpacio-krusta

Stačí si vybrat druh pasty, která je vždy čerstvá, vyráběná z prvotřídní semolinové mouky a oblíbený druh salsy a pak už jen Buon Appetito 🙂 A pokud nebudete vybírat dlouho, nebo se nezaseknete u chladícího pultíku s předkrmama a dezertama,  můžete mít jídlo na stole do tří minut. Já jsem neodolala hovězímu carpacciu – krásně tenkým plátkům kvalitního masa s křupavou rukolou, skvělým parmazánem a čerstvou kaparou. 

Carpaccio bylo vítězem jen do okamžiku, kdy jsem ochutnala pečenou zeleninu s panenským olivovým olejem a snítkou rozmarýnu. Možná bych přidala nějaký dobrý čerstvý sýr, ale takhle perfektně propečené papričky jsem ještě nikdy nejedla – prostě dobrůtka. 
Papricky-krusta
A abych dala příležitost vyniknout také hezkým a moc milým kuchařům, vybrala jsem si fusilli a al pollo e spinaci (fusili s kuřecím masem, čerstvým špenátem a kapkou smetany). Přímo přede mnou mi kuchař odhlalil svůj tajný recept a během několika minut mi předal krásně vonící porcičku. A protože jsou v Pasta Krusta profesionálové, kteří myslí opravdu na vše, na každém stolečku najdete čerstvé bylinky, olivový olej a balsamico k doladění dle vlastní chuti. 
Testoviny-krusta
Myslím, že právem můžou hlásat – Ať Vám u nás chutná! A jestli ne, ať sněží na Sicílii! 🙂  

Pasta Krusta, Vodičkova 15, Praha 1, www.pastakrusta.cz

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář