Kouzla v Al Cafetero

„Tak co s Váma?“ zeptal se pan kavárník poté, co mi odebral bundu k pověšení, usadil mě do květovaného křesla a nechal mě pročíst si Menu.

„Dala bych si něco k jídlu…“

„A co?“ „Něco slaného.“ „Malý nebo velký hlad?“ „Střední“ „Může být studený?“ „Může!“ „Česnek nevadí?“ „Nevadí“

Kávu si chci dát později (čekám totiž společnost, které chci ukázat to, proč jsem sem vlastně přišla). Poté co se pan majitel ujistí, že nejsem vozem, očekávám k pití „něco speciálního“, očividně alkoholického, hodícího se k jídlu, které nevím, co bude.

P8091770

A už je to tady. Byl mi představen Kubík. A taky Kocour. Kdo se v tom má vyznat. Pivo z pivovaru Varnsdorf, 15%, velmi hořké svrchně kvašené pivo, mladší bratr piva Quarterback, které je také později servírováno. Páni. Nevěděla jsem, že mi bude dostanu pivo i s rodokmenem.

..počala jsem si fotit Kubíka, když zaslechnu „tak takhle vypadá klasická špionáž…ale budu dělat, že jsem blbej …“ 🙂

Následně servírovaná nakládaná zelenina marinovaná v olivovém oleji a accetu balsamicu s česnekem, chilli papričkami, bazalkou a plátky Grand Moravie s teplou rozpečenou bagetkou nemá chybu!Pravý důvod proč jít do Al Cafetera je však tajemná věc připomínající křivule z chemických laboratorních cvičení ve škole. Vacuum Pot.

P8091778

Pokud Vás zajímá jak to funguje, pan majitel Vám rád vše vysvětlí, protože ví o kávě i její přípravě vše a hlavně ho to očividně baví. Nám naservíroval odrůdu Catura z Kolumbiev krásných kytičkovaných hrníčcích byla prostě lahodná. Hmmmm…

 

Al Cafetero, Blanická 24, Praha 2- Vinohrady, www.alcafetero.cz

 

Příspěvek byl publikován v rubrice Uncategorized se štítky , a jeho autorem je snobka_cz. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář