Udobřovací aglio olio v Don Cicco

Tak se občas stane, že se jde člověk udobřovat. A udobřování je vlastně krásná věc, hlavně pokud ji spojíte s udobřovacím mlsem.

Don Cicco je úhledný středomořstký ostrůvek v moři zvaném Vinohrady. Usedáme na velmi líbivou zahrádku a objednáváme dohromady dva litry vody (dehydratace způsobená včerejší nocí a dnešní venkovní teplotou) a já se rozhodnu otestovat aglio olio e peperoncino. Udobřovatel volí salát (nojo, je třeba šetřit játra).

Cicione_aglio_olio

Těší mne, že kuchař již zřejmě někdy slyšel slovo al dente a vůbec celkově jsou špagety moc dobře ochuceny, papričky vesele barevně oživily celý talíř, tak jsem se do toho s chutí pustila a neprohloupila jsem. V jednoduchosti to všechno tkví. Jednoduše krása na jazyku.

I salát je kvitován s povděkem. Prostě v kuchyni to někdo umí. 

Oběd zakončím vynikající kávou, po které se mi rozbuší srdce. Toho dne již po druhé (poprvé za to mohl udobřovatel).

Cicione_kafe

Finito.

Velmi dobře namlsáni pokračujeme v udobřování, teď už ale mimo restauraci:)

Don Cicco Ristorante, Americká 587, Praha 2 – Vinohrady

 

Napsat komentář